نمای مشربیه برج های البهار / شرکت معماری آئداس Aedas
اختصاصی استودیو طراحی معماری هشتی : اگر نگاهی اجمالی به آب و هوای آینده ابوظبی بیندازید، یک هفته آفتابی شدید، دمای بالای 100 درجه فارنهایت با 0 درصد احتمال بارش را نشان خواهد داد. در چنین شرایط آب و هوایی، حتی معمارانی که طراحی محیطی را به عنوان اولویت اصلی خود فهرست می کنند، در برابر نبرد سختی قرار دارند.
توجه کنید که شن و ماسه می تواند یکپارچگی ساختاری ساختمان را به خطر بیندازد، درحالیکه گرمای شدید و تابش خیره کننده می تواند یک محیط داخلی راحت را در صورتی که به درستی طراحی نشود، به مکانی غیرقابل زندگی کردن تبدیل کند. برای جدیدترین جفت برجهای البهار ابوظبی، معماران Aedas یک نمای پاسخگو طراحی کردهاند که نشانههای فرهنگی را از «مشربیه»، یک دستگاه سایهبان مشبک اسلامی سنتی، میگیرد.
دلایل طراحی نمای مشربیه برج های البهار
سیستم سایه انداز برج های 145 متری Masharabiya توسط تیم طراحی محاسباتی در Aedas در ژوئن 2012 تکمیل شد. با استفاده از یک توصیف پارامتریک برای هندسه پانل های نما، این تیم قادر به شبیه سازی عملکرد آنها در پاسخ به قرار گرفتن در معرض نور خورشید و تغییر زوایای فرود در طول روزهای مختلف سال بودند.
این نما چگونه کار می کند؟
این صفحه نمایش به عنوان یک دیوار پرده ای عمل می کند که دو متر خارج از نمای بیرونی ساختمان ها روی یک قاب مستقل قرار گرفته است. هر مثلث با فایبرگلاس پوشانده شده و به گونه ای برنامه ریزی شده است که به حرکت خورشید واکنش نشان دهد و به عنوان راهی برای کاهش بهره و تابش نور خورشید باشد. در شب، تمام صفحه ها بسته می شوند.
شب همه آنها تا شده، سپس همه بسته میشوند، بنابراین قسمت بیشتری از نما را خواهید دید. با طلوع خورشید در شرق، مشربیه در امتداد شرق ساختمان شروع به بسته شدن خواهد کرد و همانطور که خورشید به دور ساختمان حرکت می کند، تمام نوار عمودی مشربیه با خورشید حرکت می کند.
“نایب رئیس شرکت آئداس”
تخمین زده می شود که چنین صفحه نمایشی باعث کاهش بیش از 50 درصدی انرژی خورشیدی می شود و نیاز ساختمان به تهویه مطبوع تخلیه انرژی را کاهش می دهد. بعلاوه، توانایی سایه در فیلتر کردن نور به معماران این امکان را داده است که در انتخاب شیشه گزینش بیشتری داشته باشند.
“این (صفحه نمایش) به ما امکان می دهد از شیشه های رنگی طبیعی تری استفاده کنیم که نور بیشتری را به داخل می دهد تا دید بهتری داشته باشید و به نور مصنوعی کمتری نیاز داشته باشید.”
اوبورن اضافه کرد: این روش از یک تکنیک قدیمی به روشی مدرن استفاده می کند که به آرزوی امارات نیز برای ایفای نقش رهبری در زمینه پایداری پاسخ می دهد.
برای مهندسی پایدار و رویکرد حساس فرهنگی و شهری پروژه، برجها جایزه نوآوری ساختمانهای بلند 2012 را توسط شورای ساختمانهای بلند و زیستگاه شهری دریافت کردند.
این نما در برج های البهار که با سیستم کامپیوتری کنترل شود و به شرایط بهینه خورشیدی و نوری پاسخ دهد، هرگز در این مقیاس به دست نیامده بود. علاوه بر این،این پوسته بیرونی ساختمان را در بافت فرهنگی این شهر نیز ریشه میدهد. چنین جایزه ای اهمیت ادغام ضروری شکل معماری، ساختار، سیستم ها و استراتژی های طراحی پایدار را تایید می کند.
منبع: Archdaily
این را نیز بخوانید
دیدگاهتان را بنویسید